27 Mayıs 2009 Çarşamba

Çikolatalı Islak Kek


Çikolatalı ıslak kek gerçekten de çok nemli bir kek oluyor.Üzerindeki sosu ile yaparsanız kek,eğer çemberde yaparsanız pastalar için harika bir ıslak pandispanya ortaya çıkıyor.Islatmaya bile gerek kalmıyor.

Malzemeler

4 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak ayçiçekyağı
1,5 su bardağı kaynamış su
4 kaşık kakao
2,5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığına yakın karbonat
1 paket vanilya

4 yumurta,şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpın.Başka bir yerde de kakao ve kaynamış suyu karıştırın.Daha sonra diğer malzemeler ile birlikte hepsini karıştırın.Kek kalıbına boşaltıp 170 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Sosu İçin

4 kaşık şeker
4 kaşık kakao
4 kaşık su
50 gr margarin
1 paket vanilya

Tüm malzemeyi karıştırıp pişirin.Daha sonra soğumuş kekin üzerine dökün.Mutlaka denenmesi gereken bir kek.Afiyet olsun...

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Hnım ellerine sağlık nefis gözüküyorr:)

Adsız dedi ki...

Merhaba, ellerinize sağlık harika görünüyorlar ve eminim tatları da mükemmeldir...
Kolay gelsin..Sevgilerimle..